Tekeningen dagboek 2018

pr002Oktober  2019: Mijn tekeningen dagboek van 2018 is verschenen in een oplage van vier stuks. Eén exemplaar is naar de Koninklijke Bibliotheek, één exemplaar is voor mezelf en twee stuks zijn te koop. Mocht je interesse hebben in mijn dagelijkse tekeningen neem dan contact op, dan neem ik het boek mee als we cappuccino drinken.

 

 


Tekeningen van Dans

pr002December  2017: Zojuist verschenen: 15 kaarten met tekeningen van Dans.

De kosten zijn € 2 per kaart en € 27 voor een set van 15 kaarten.

Klik hier om ze te kopen.

 

pr001

 


Containing Mysterie weer te koop

ow74Juli  2017: De foto "Containing Mysterie" is weer te koop.

Klik hier om hem te kopen.

 

 


Tentoonstelling in de Bibliotheek Vleuterweide

marin bibliotheekJuni  2017: Tijdens de zomermaanden is in Bibliotheek Vleuterweide op het Informatieplein een vrolijke expositie te zien met foto’s en tekeningen van de Utrechtse kunstenaar Martin van Thiel. Zelf zegt hij hierover: “Elke ochtend maak ik een tekening. Elk jaar een nieuw thema. Zo heb ik ezels getekend, varkens, kippen, bloemen, aardappels." Ook heeft hij elk jaar een nieuw fotoproject. Hij heeft fotoboeken gemaakt over Groningen, Walcheren, Zeeuws – Vlaanderen, de stad Utrecht, de bruggetjes van Lombok, het Jubileumbankje van Lombok, vegetarische aardappeleters, Berlijn, Madrid, Marokko, Sicilië, Jordanië en Nocturnes.

Zijn fotoboeken Utrecht : stad van het midden, Over bruggen, Rondom ons bankje om de Lombok boom en Een kijkje in de keuken van vegetarische aardappeleters zijn te leen bij Bibliotheek Utrecht.

Momenteel werkt hij aan een boek over de Kromme Rijn en een boek over Achterommetjes in de stad Utrecht.
Al bijna veertig jaar geeft hij met plezier fotografielessen. Ook is hij regelmatig te vinden op kunstmarkten met zijn werk.
Martin is zijn carrière begonnen als psycholoog en gedragstherapeut. Daarna fotograaf en fotodocent. En heel veel andere baantjes er naast, van vrachtwagenchauffeur tot het geven van taekwondo – lessen. Verdere interesses zijn onder andere Mahjong, Yoga, Zen en reizen.


Uitgeslapen: Martin in het AD

martin adApril 2017: Kippen in de publiciteit.

"Gepensioneerd psycholoog, droomexpert en fotograaf Martin van Thiel (68) maakte een jaar lang elke ochtend een tekening van een kip. Alle achthonderd hennen zijn gebundeld in het boek Ik ben een Ei."

Klik hier voor het artikel in PDF vorm.

Klik hier om het boek te bestellen.


Vegetarische aardappeleters in AD /  UN

martin krant kleinJanuari 2017: ‘Vegetarische Aardappeleters’ in de publiciteit.

De ‘Vegetarische aardappeleters’ zijn gesignaleerd in De Volkskrant en in het AD.

De ‘Vegetarische aardappeleters’ gaan internationaal en zijn al naar Bretagne, Michigan en Chicago.

* Marianne Thieme en Jean-Pierre Geelen genieten van ‘Vegetarische Aardappeleters’.

Klik hier om het boek te bestellen.


Nieuw boek: Vegetarische aardappeleters

aardappeleters kleinDecember 2016: 55 vegetarische aardappeleters verzameld in dit fotoboek met hun verhalen en recepten. Letterlijk een kijkje in hun keuken en in hun leven. Dit boek begint met de aardappel, en via vegetariërs en veganisten kijken we thuis bij gezinnen, studenten, alleenstaanden, krakers, stellen, anti-kraakgroep, jaarclubgenoten en drie generaties tegelijk aan tafel.

Een vrolijk, informatief en illustratief tijdsbeeld van de huidige aardappeleters.

Download hier de flyer of klik hier om het boek te bestellen.

 


Nieuw boek: Bloem

STAT 067 bloem promotie P1 kleinJuni 2016: In 2015 tekende Martin elke dag een bloem.

In dit boek een selectie hiervan.

Boek geprint op Fine – Art papier.

Gebonden met de Singer – steek.

Het boek is in twee versies te bestellen, allereerst met haiku’s van Johanna Kruit, of zonder Haiku’s, maar met lijntjes op het papier om zelf Haiku’s te schrijven.

* Johanna Kruit geniet van ‘Bloem’.

Klik hier om het boek te bestellen.


Nieuw boek: Texel

texel kleinDecember 2015: In december verschijnt het boek Texel. Texel is uniek. Iedereen met het ‘Texel-gevoel’ weet dat. Texel is een eiland sinds duizend jaar en het meet 170 vierkante kilometer – maar tegelijkertijd ontstijgt het aan de beperkingen van tijd en ruimte. Fotograaf Martin van Thiel weet het ook. Hij zwierf een jaar langs stranden en polders, duinen en kwelders, graslanden, bos en hei om het Texelgevoel te beleven, vast te leggen en er de kern uit te puren. Zijn boek Texel-eiland meet Texel met de maat van beeld en poëzie. Van Thiel treedt buiten de gebaande paden op zoek naar het begin, de ruimte, de ‘tijdloze tijd’ en natuurlijk de dagdroom die Texel óók is: de horizon, de rand van het land, de zee en daarboven de oneindige hemel die je boven alles laat uitstijgen. Er is maar één Texel, maar op dat Texel ervaar je het universele gevoel van vrijheid, buiten zijn, geïnspireerd worden door land, lucht en water.

* Maarten van Rossum en Mare Hilstra en Ted van Lieshout genieten van ‘eiland Texel’.

Klik hier om het boek te bestellen.


Nieuw boek Rondom

rondomSeptember 2015: Eind oktober verschijnt het boek Rondom. Een jaar rond het bankje in Lombok in beeld en woord met foto’s van Martin van Thiel en tekst van Joost Mangnus.
De prijs van het boek bedraagt € 20,-, bij voorintekening geldt een prijs van € 18,-.

Van 30 oktober tot 1 januari 2016 worden de foto’s geëxposeerd in Kopi Susu. De opening van de expositie is op 30 oktober om 20.00 uur.

Klik hier om het boek te bestellen.

 


 Expo 'Ik ben een Ei' in Parkhuis Lombok

4828560Juni 2015: In de etalage van Parkhuis Lombok hangen tekeningen van Martin van Thiel met de titel 'Ik ben een ei'. Van Thiel: "Toen ik in 2008 begon om elke dag een tekening te maken kon ik niet bevroeden dat ik dat lang zou doen, maar het gaat maar door, elke dag een tekening, in 2014 elke dag een EI, of liever gezegd een KIP." Half maart verschijnt een boek waarin de de kippen en eieren staan met teksten van Bernhard van Loon. Te bestellen voor €15 bij Martin van Thiel. De tekeningen zijn te zien in de JP Coenstraat 5: www.lombox.nl/nieuws/expo-ik-ben-een-ei-in-parkhuis-lombok

 


Ik ben een ei

kip2Maart 2015: Halverwege maart 2015 verschijnt het boekje ‘Ik ben een Ei’. Begin het voorjaar goed en bestel het boekje via www.martinvanthiel.nl. Ruim 800 kippen in 1 jaar getekend.

Tekeningen: Martin van Thiel
Teksten: Bernhard van Loon
Vormgeving: Via Bertha
Oplage: 333 stuks

 


 

Utrechts Nieuwsblad: Poëtische foto's

ADUN Fotoboek Utrecht 2013-12-13December 2014: Een mooi artikel over het verschijnen van Utrecht, Stad van het midden in het Utrechts Nieuwsblad. Klik op het plaatje voor een vergroting.

 

 

 


 

Flyer van Utrecht, stad van het midden

CaptureSeptember 2014: De flyer van het boek over Utrecht, stad van het midden is uitgekomen. De flyer is te downloden door HIER te klikken.

 

 

 

 


Ik ben een ezel, Limited Edition

STAT-035-boek-ezels-omslagMaart 2014: Het boek "Ik ben en ezel" is verschenen ..... de hardcover – versie, een boek om op tafel te laten liggen en elke dag een bladzijde om te slaan om alle 1177 ezels rustig, groot te kunnen bekijken, in detail. het boek is in een limited edition van 100 exemplaren verschenen.

Klik hier om het boek te bestellen en in detail te bekijken.

 * Arnon Grunberg en Koning Willem-Alexander en Maxima genieten van ‘Ik ben een Ezel’.

 


 

Martin in het Algemeen Dagblad

ADUN juni__2013_-_5_jaar_ezels_tekenenJuni 2013: Martin staat vandaag, 25 juni 2013, in het Algemeen Dagblad met een artikel over zijn ezelboek.

Klik op het kleine plaatje om het artikel goed te kunnen lezen.

 

 


Koninklijke ezel

k2-kleinMei 2013: Op 30 Mei 2013 bezocht ons nieuw Koningspaar Lombok, onze prachtige Multi – Culturele wijk in Utrecht, eigenlijk het nieuwe centrum van de stad zou ik zeggen als de ontwikkelingen zo doorgaan, of een tweede centrum naast de Middeleeuwse binnenstad, met het complex "Buenos Aires", ja niet voor niets dat Maxima hier komt. Pal naast de moskee. En wat zo mooi i tegenwoordig is dat je vanuit het centrum, vanaf de Neude zo naar de economie kijkt van de Bijenkorf, met in het verlengde de cultuur van het nieuwe Muziekcentrum, dan het nieuwe station, Vervoerscentrum, dan de Moskee met daarachter de kerk, een complete as dwarsdoor de stad getrokken, de centrum – lijn, van economie naar cultuur, naar vervoer, naar religie. En op deze dag is het mij gelukkig gelukt om de Koning vijf ezeltjes te geven, met het motto "ik ben een ezel", ja ik ga er vanuit dat ons prettig Koningspaar met veel gezonde humor en zelfspot door het leven gaat en dit kan waarderen. Nu ga ik het ezel – boekje nog opsturen en dan hoop ik persoonlijk antwoord te krijgen. IN ieder geval zijn de vijf kaarten voor vader, moeder en Triple – AAA al aangekomen. Trouwe metgezellen mijn ezeltjes, laat ze in hun waarde dan bijten ze niet ! Zie ook: http://www.lombox.nl/index.php/nieuws/69-buurtnieuws/1383-handjes-schudden-met-koning-en-koningin-maxima

Meer fotos vind je hier


Inspiratie voor het boek Maroc

maroc-kleinJanuari 2013: De drager en dat wat wordt gedragen, als een vrouw die wasgoed aan de waslijn hangt en even anoniem wordt, uit het zicht verdwijnt, achter het witte laken, de schaduw over een gezicht, onherkenbaar voor een moment, de mensen als kleurrijk levenskunstwerk, zonder de minste betrachting naar perfectie, als een drager van uitersten. De dingen om mij heen, de lokale kleuren in de ruimte, de niet passende kleuren die verwijzen naar iets anders, de kosmische en geestelijke ruimte. Wit. Nog net een gebogen man. Personen sterk aanwezig, soms afwezig in de leegte.

 


 

Madrid

September 2012: Martin heeft net zijn nieuwste boek, Madrid, gepubliceerd. Het boek is in een gelimiteerde oplage te koop in de webshop.

 

 

 


 

Marokko

Maart 2012: Net terug uit Marokko, 5 maart, kon ik 6 maart mijn Madrid boek ophalen. Nu mijn Marokko serie aan het selecteren. Het thema is helder en dat maakt het selecteren makkelijk. Mijn inspiratie kwam van een documentaire over de onlangs overleden Belgische kunstenaar Raveel, die vertelde over de witte lakens die aan de waslijnen werden bevestigd door de Belgische huisvrouwen, in zijn jeugd. Hij observeerde de lakens, dat wat wordt gedragen en de huisvrouwen, de dragers en die thematiek verwerkte hij in zijn schilderijen.
Zelf heb ik nog gekeken naar Vivianne Sassen die schaduwen verwerkt in haar fotografie om, net als Raveel, anonimiteit te bereiken ( de schaduw / het laken bedekt het gezicht). Zo heb ik de ingrediënten voor mijn fotografiereis bij elkaar gezocht: wit vlak / laken, schaduw, drager, wasgoed, gedachtegoed, vormen die vervormen (bijvoorbeeld in de wind). En nu bekijk ik mijn beelden met die gedachten in mijn hoofd. Wel is het vanzelfsprekend zo dat Marokko zelf door mijn observaties in mijn gedachten is gekropen, ik ben benieuwd wat dit nu weer zal opleveren. Het is erg fijn om zo nieuwsgierig te zijn.

 


 

Nieuwsbrieven

Stuur een mail naar martin@martinvanthiel.nl om de maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen.

De voorgaande edities van de nieuwsbrief vindt u hier.